Praktijkaccreditatie

Logo NPA

 

 

 

In 2005 heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) een eigen keurmerk ingevoerd: de NHG PraktijkAccreditatie (NPA). Wil je dit keurmerk kunnen dragen, dan wordt de gehele huisartsenpraktijk doorgelicht op de gebieden Organisatie, Kwaliteit en Personeel. Het motto van de NPA is: gerechtvaardigd vertrouwen in verantwoorde zorg

Sinds 2014 mogen wij dit keurmerk dragen. We zien het behalen van deze mijlpaal niet als een eindpunt, maar als een bevestiging dat we op de goede weg zijn met de kwaliteit van onze organisatie en de geleverde zorg. Elk jaar worden we weer beoordeeld en kunnen we laten zien hoe we bezig zijn met verder ontwikkelen.

Ook u kunt uw bijdrage leveren aan onze praktijk. Ten eerste delen we regelmatig een patiëntenenquête uit. Krijgt u zo'n enquête dan zouden we het zeer op prijs stellen als u deze invult en weer inlevert. Daarnaast kunt u op- en/of aanmerkingen kwijt bij de assistente of via het contactformulier op deze website. Zo weten we hoe u als patiënt de praktijk ervaart en kunnen we verbeterpunten ontdekken.  

Begin 2014 hebben we een patiëntenenquête gehouden. Wilt u de uitslag daarvan nalezen, klik dan hier. De resultaten zijn wel gebaseerd op de situatie dat we in de oude praktijk zaten. Sinds de zomer van 2014 zijn we verhuisd naar het Medisch Centrum in het Kulturhus van Wekerom, en dat heeft veel positieve gevolgen gehad voor de belevingen van de patiënt. Zo is de privacy verbeterd en zijn er betere voorzieningen voor mindervaliden gekomen. We hopen in de komende tijd opnieuw een enquête uit te zetten zodat we de resultaten op basis van de nieuwe situatie kunnen zien.